8.-9. februar 2024

Boligforvaltning

Her vil du få bedre innsikt i hvordan forvaltning av boligeiendom fungerer. En god boligforvalter tar ansvar for alle aspekter ved eiendommen, inkludert leieforhold, koordinering av vedlikehold, økonomi og kommunikasjon med leietakere. Hva er leietakers plikter og hva er utleiers ansvar, og hvordan løser man best konflikter og utfordringer som kan oppstå? Vi får også et innblikk i hva utleier er ansvarlig for når det kommer til brannsikkerhet. Boligforvaltning innebærer profesjonell administrasjon og drift av boligeiendommer, og vi ser derfor også nærmere på smart forvaltningsstyring ved bruk av teknologi og digitalisering.

Dette lærer du

Modul 2 gir en god gjennomgang om hvordan profesjonell boligforvaltning sikrer at eiendommen blir godt ivaretatt, at leietakere er fornøyde og at eier og/eller investorer får avkastning på sin investering. Du vil få bedre kunnskap om lover og forskrifter som regulerer boligutleie, samt økt evne til å håndtere ulike utfordringer og situasjoner som kan oppstå i forvaltningen av boligeiendommer.

Programmet går innom spennende fagemner som utleie­organi­sa­sjoner kan ta i bruk i sitt daglige virke, for å kunne operere med lønnsomhet, kvalitet og fornøyde leietakere.

Hvordan kan man være sikker på at utleieboligen oppfyller de krav som stilles til brannsikkerhet? Hva er beste praksis når et leieforhold skal avsluttes, og hva gjør man når konflikter oppstår? Dette og mer vil våre erfarne og dyktige lærekrefter gi oss et innblikk i.

Modul 2 viser også hvordan smart forvaltningsstyring, ved bruk av teknologi og digitalisering, kan effektivisere boligforvaltningen.

Program:
  • Myndighetskrav
  • Leietakers vedlikeholdsplikt
  • Beste praksis for inn- og utflytting
  • Reklamasjons- og konfliktshåndtering
  • Garanti og depositum
  • Organisering og god forvaltningsstyring
  • Brannsikkerhet
  • Digitalisering og teknologi

Med forbehold om endringer

Tid og sted:

8.-9. februar 2024, kl. 09:00-16:00.

Senter for eiendomsfag, Lille Grensen 7 i Oslo – like ved Stortinget. Inngang fra Arbeidergata.

Lærekrefter:

For å belyse tankesett, arbeidsmetodikk og relevante verktøy bidrar en rekke eiendomsorganisasjoner og sentrale rådgivermiljøer direkte inn i undervisningen, hvor ledere og spesialister deler av egne erfaringer, råd og anbefalinger.

Hver samling fasiliteres av senterets programdirektør, som har det pedagogiske ansvaret for deltidsstudiet samt ansvaret for den røde tråd gjennom programmet. Blant suksesskriteriene for deltidsstudiet er den gjennomgående vektleggingen av hensyn til den pågående utviklingen og endringen i leiemarkedet og utleiesektoren.

Tidligere gjennomføringer har hatt følgende bidragsytere: Malling & Co Residential, Nyheim Bolig, Norsk Eiendom, Selvaag Utleiebolig, Senter for eiendomsfag, Advokatfirmaet Føyen, Advokatfirmaet BAHR, Advokatfirmaet Wiersholm, Advokatfirmaet Haavind m.fl.

Case:

Til hver modul stiller en leder eller spesialist fra en veletablert eiendomsorganisasjon, som vil presentere et eiendomscase fra egen virksomhet – med en tilhørende refleksjonsoppgave som deltakerne besvarer på dag to.

Kompetansetest og bransjesertifikat:

Modulen avsluttes med en skriftlig hjemmeoppgave, som danner grunnlaget for senterets kompetansebevis i dette emnet. Vurderingsform er Bestått / Ikke bestått. Innlevering av oppgaven er anbefalt, men ikke påkrevd.

Bestått kompetansetest for alle moduler danner grunnlag for senterets bransjesertifikat i boligutleie og -forvaltning. Sertifikatet utstedes av senterets fagråd, som består av ledere og spesialister fra eiendomsbransjen.

Antallsbegrensning:

Av kvalitetshensyn åpnes det for opptil 30 fysiske plasser pr modul, for å sikre et godt læringsmiljø og -utbytte for deltakerne.

Deltakeravgift

Ordinær: Kr 14.500,- pr deltaker pr modul.

Pris per deltager ved bestilling av alle moduler: Kr. 13050,- per modul

Våre støttespillere, deltagere i senterets nettverksgrupper samt medlemmer av Norsk Eiendom har 10 % rabatt.

Ved bestilling av e-billett tilkommer merverdiavgift. Bindende påmelding.

Meld deg på Boligforvaltning nå!

Våre lokaler:

Senter for eiendomsfag holder til i Eiendomsfagets hus i Lille Grensen 7 i Oslo, med Stortinget som nabo. Heisen tar deg til fjerde etasje, hvor du vil finne våre moderne undervisningsfasiliteter samt innbydende fellesarealer som benyttes til pauser og lunsj.

Lunsjen er inkludert i deltakeravgiften, med mindre annet er angitt. Denne serveres i våre lokaler, og blir levert av et anerkjent cateringbyrå som vi har gode erfaringer med.

Vel møtt til faglig kunnskapspåfyll og nettverksbygging hos det ledende etterutdanningsmiljøet for eiendomsorganisasjoner i Norge!

X

Meld meg på nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.
Skjul
Warning: Uninitialized string offset 0 in /customers/8/b/c/c8kclpsdj/webroots/r1148933/wp-includes/class-wp-query.php on line 3738

Støttespillere